Stå Upp, Sitt Ner, Gå Vidare!

Eva Helmersson

Sagt om boken

”Boken har en positiv ton och ett lättsamt språk. Hennes tio insikter innehåller många användbara verktyg för att gå vidare i livet. Den lämpar sig för läsare, sjuka som friska, som är intresserade av att förstå hur en obotlig sjukdom kan upplevas.” Olof Selroos, lektör Btj, häftepos 1106044

”Kommer att använda boken i mitt arbete med MS-diagnosticerade. Tack för att du delar med dig av ditt liv.”
Birgitta Karlsson, Nykvarn

”Råden om att lyssna på vad sjukdomen vill säga, skapa balans och utveckla sunda vanor kan säkert ge många som drabbats av kronisk sjukdom hopp och en knuff i riktning mot ett roligare liv.”
Anna-Viktoria Samuelsson, Tidningen Leva

”Har just läst ”Stå upp, sitt ner, gå vidare” av Eva Helmersson MS-sjuk fd ståuppkomiker som vägra att identifiera sig med sin sjukdom. Boken är underbar, fylls av livskraft och visdom. Ta en dag i taget. Sörj inte det förflutna för det är borta. Oroa dig inte för framtiden för den har inte kommit. Utan lev i nuet och gör det värt …att minnas!”
Per Hörberg, Wellnessguide.se

”Boken är välskriven på ett holistiskt sätt med många vinklingar på hur man kan hantera sin ohälsa. Eva har här lyckats med att göra sin jobbiga diagnos till en konstruktiv manual inte bara för sig själv, utan även för andra människor med samma diagnos och kan dessutom även fungera som en inspirationskälla för människor med andra besvärliga diagnoser.”
Jörgen Åswärd, SNLF & KAM

”Det var så skönt att bli påmind och förstå vad som egentligen är viktigt i livet för resan pågår och tar egentligen aldrig slut. Tack för att du påminde mig.”
Carin Carlsdotter Denell

”Tusind tak for din bog. I dag læste jeg den færdig og det er en fantastisk bog, som du kan være meget stolt af. Syge som friske kan hente inspiration og opmuntring i den.”
Birgit Søtofte

”Tack för boken, jag har läst i den med stor behållning. Det är livsvisdom som var och en har nytta av.”
Henrika Lavonius Wike

”Jag har precis läst ut din bok Stå upp, sitt ner, gå vidare och jag måste bara få säga att det är en helt underbar bok och många gånger så brast jag ut högt till min sambo att det är ju så sant, det är ju nästan som om jag skrivit den själv :). Jag ska läsa den igen för det är verkligen en må-bra-bok som öppnade mina ögon och ändrade mitt tankesätt angående många saker i livet och jag rekommenderade boken varmt till alla vare sig de har en diagnos eller inte.”
Yvonne Svensson

”Härligt upplyftande bok du skrivit. Boken är lika positiv som du själv!! Är övertygad om att väldigt många kommer att bära sin sjukdom med en helt annan inställning efter att ha läst din historia.” Ingrid Sandqvist

”Nu har jag läst delar av din bok och vill säga att jag är mycket imponerad av dina insikter som du har nått genom det som hänt dig. Jag tror också att en person som befinner sig i en liknande situation som din verkligen kan bli stärkt av att läsa din bok.”
Ulrika Nilsson

”Vad roligt det var att läsa din bok! Jag tycker om att du lyfter fram möjligheter i stället för problem. Den väckte många tankar och en hel del igenkännande. Jag försöker leva livet på samma sätt. Hoppas att många läser boken och ser vilka möjligheter som finns, nästan oavsett vilka svårigheter de ställs inför. Tack för att jag fick läsa den!”
Niklas Johansson

”Hej Eva!
Vilken bok du skrivit! Så fantastiskt för mig att få förmånen att läsa.”
Lena Nilsson

”En inblick i vad livet kan erbjuda – i både sjukdom och smärta men också den själsliga och psykiska utveckling och resa som följde efter prognos. – Nära! Tack Eva!”
Therese Widmark

”Inspirerande – att det alltid finns ett ljus i tunneln!”
Anna Ma Zetterstöm

”När man börjat läsa så släpper man inte boken förrän man har läst till slutet”
Ebbe Krantz

”Eva belyser på ett klokt och intelligent sätt sin resa med MS. Både den personligt mänskliga sidan och den andra sidan som handlar om tillfrisknande. Den som läkarna påstår inte är möjlig… ”
Rikard Wildhuss

”Viljestyrka, insikt, och önskan att hjälpa andra genom egna erfarenheter gör boken till en pärla! Stilen är modern och lättfattlig för alla sorters människor. Budskapets tillgänglighet är sålunda öppen för alla som vill ta lärdom.”
Teodor v.Berkovits

”Härligt med så många inspirerande ord och tankar!”
Christina Almtun

”Det är allt för lätt att fokusera på eller att känna efter hur dåligt man mår när kroppen inte fungerar som den skall. Det är så lätt att i förskott ta ut tankar på hur framtiden kommer att te sig om man inte blir bättre. Jag inser att jag måste bli bättre på att leva i nuet, lyssna på min kropp. Att när jag mår bra bli mer fokuserad och ta till vara på dagen. Där har din bok verkligen hjälpt mig att inse att jag måste ta till vara på de dagar när jag mår jag mår bra och lära mig att inte fastna i en sjukdomsspiral.”
Monica Mellin

”Eva, din bok är viktig för att den har hjälpt mig få perspektiv på min egen tillvaro med kronisk sjukdom och det är nyttigt att inse att det finns andra som förstår och också kämpar. Jag är inget offer för sjukdomen utan jag vill och kan göra det bästa av en (stundtals) jobbig situation. Tack för att du gett mig en bok att ta fram när jag behöver komma ihåg det!”
Sara Riggare
 
”En bok som verkligen behövdes!”
Isabella Torino Eriksson
 
”Eva är en av de allra modigaste och mest inspirerande personer jag känner. För mig handlar Stå upp, sitt ner, gå vidare om insikt, balans i livet och att inget är omöjligt. När jag fick förmånen att läsa boken första gången var den inte publicerad ännu. Jag sträckläste den och kände en enorm glädje och inspiration! Jag kan varmt rekommendera den till alla som vill få tillbaka gnistan och hitta ”koden” till hur man kan ta tillvara på sina möjligheter i livet!”
Kristina Leijonhufvud