Om Eva

Eva Helmersson

Om Eva

Mitt namn är Eva Helmersson och jag arbetar sedan flera år tillbaka som föreläsare och levnadskonsult. Jag är född 1968 och lever idag med min familj på Ingarö utanför Stockholm.  I utbildning och yrkesval har jag alltid jobbat med något kreativt. Egentligen ville jag bli konstnär, journalist eller skådespelare men blev av en slump ståuppkomiker. Det blev snabbt en lovande karriär och jag uppträdde över hela Sverige och även utomlands. Mitt i allt detta drabbades jag av multipel skleros, MS, en obotlig neurologisk sjukdom. Jag har varit mycket sjuk, men har aldrig ältat mina motgångar. Istället sköter jag min egen må-bra-process och känner mig idag frisk och lever så gott som symtomfritt. Idag har jag slutat som komiker men humorn är alltid nära. Jag är diplomerad stress- och friskvårdsterapeut och dessutom utbildad i kognitiv beteendeterapi, mental träning och pedagogiskt ledarskap.

Min passion är inspiration, motivation och kreativitet. Det kan du läsa om i min bok Stå upp, sitt ner, gå vidare som handlar om ett nytt sätt att se på sjukdom och hälsa. Jag föreläser över hela Sverige på stora företag och organisationer så väl som skolor och föreningar.

1994 grundade jag företaget Inspiration & Kommunikation AB och har sedan dess arbetat med humor, inspiration, kommunikation, utveckling och förändring.